Wednesday, May 28, 2008

Förnedrad.

Jag var med om en rätt bisarr sak igår. Efter jobbet gick jag raka vägen till Svensk Kassaservice för att hämta ut en återbetalning från mitt försäkringsbolag.
Jag skrev i vanlig ordning under utbetalningsavin och ställde mig i kön.
När det väl blev min tur så lämnade jag snällt fram avin och mitt körkort.
Den barska kvinnan i kassan stirrade på min underskrift på avin och min underskrift på körkortet ett bra tag. När jag undrade om det var några problem så började hon predika om att underskrifterna inte var lika!

När jag sedan undrade om det var ett skämt så fick hon något svart i blicken samtidigt som hon med myndig röst svarade - ”Nej det är det inte! "Det ser inte ut som det är samma person som skrivit dom”.

När j
ag upplyste kärringen om att dom inte alls såg så olika ut (för det gjorde dom inte) så fick jag till svar att - ”man skall vara väldigt noga med hur man skriver sin namnteckning” och att det ”verkligen inte såg ut som samma person som skrivit dom”.

Med tanke på att kön var rätt lång så började hela situationen bli lätt pinsam. Harklade ur mig att hon skulle skärpa sig och att jag verkligen inte var någon lurendrejare. (Ja jag vet att det var ett lamt försök men, men...)


Efter några lååååånga pinsamma sekunder sa hon bara -”Okej, du får väl pengarna”, varav hon sedan gav mig mitt körkort tillbaka.

När jag sedan skulle ta emot pengarna så tvekade hon innan hon slutligen överlämnade dom i min hand. Självklart såg alla i kön detta och jag kände på deras blickar att dom mådde! Hahahaha!

Jag gick därefter lätt förvirrad och förbannad hem och började fundera på varför hon valde att jävlas med mig. Helt ärligt så var det ingen större skillnad på underskrifterna så jag antar att det måste varit mitt utseende hon inte tyckte stämde mot körkortet… eller så var hon bara bitter över att Svensk Kassaservice avvecklas under andra halvåret 2008.


/Ank som känner sig smutsig och förnedrad.


Tuesday, May 27, 2008

Impulsköp!
Solen skiner och jag blir mer och mer sugen på att cykla!
Vill verkligen kryssa bland bilar i stan, men eftersom jag fick för ett punktering på ett av mina tubdäck för ett tag sedan så går det inte! På grund av att tubdäcken ska limmas på fälgen har jag inte orkat med att fixa det. Känns som att tubdäcken är lite för känsliga för att användas på en vardags/buscykel så jag impulsbeställde en uppsättning kanttrådsfälgar samt en lite stöddigare kedja!

Ska bli ett sant nöje att montera nya fälgar, däck och kedja på Scotten och sedan få cykla sig trött.
Monday, May 26, 2008

Pärleporten.

Rackarns vilken helg det har varit.
Fredagskvällen innehöll ett häng i goda vänners lag, rätt mycket vin samt Timo Räisänen live på Raw. Hade inga speciella förväntningar på konserten men Timo levererade en riktigt bra konsert. Blev verkligen överraskad.

Väcktes av väckarklockan på tok för tidigt på lördagsmorgonen.
I med lite fet mat i magen sedan bar det iväg mot ”donken” för att möta upp alla andra som skulle vara med på Rogers svensexa. När Roger väl ankom så såg han lätt nervös ut, speciellt när Nicke och Co. bad honom följa med byta om till lite ”lämpligare” kläder. Hahahah!

Detta var synen vi möttes av när han väl bytt om:

Roger försågs med en ”manlig” EU-moppe, bandspelare med kristna låtar och en karta.När karln väl hade fått direktiv om vad han skulle göra så skickades han iväg på sina uppdrag.Ca. 40 minuter senare hade Roger utfört uppdragen med varierande resultat och vi möttes upp utanför Raw.

Eftersom Roger hade utfört uppdragen snabbare än en vessla på speed så hade vi lite tid att döda innan nästa tillställning, så vi gick i samlad trupp till Rothofsparken och drack lite öl i gröngräset. Vi han väl dricka ett par öl per skalle innan det var dags att möta upp taxibilarna som skulle ta oss till Sundbyholm. Väl framme i ”sumpan” så tog det inte lång tid innan samtliga hade stigit ombord på flottarna. Eftersom det var lite blåsigt på Mälaren så fick vi tipset att ta kanalen upp till Sigurdsristningen vilket vi självklart gjorde. Innan vi kom fram till ristningarna så hade vi äran att bevittna en bäver. Han simmade framför vår flotte och visade hur man skvätter vatten med svansen. Lunchen intogs vid själva hällristningarna och samtliga deltagare verkade trivas bra.

När vi skulle åka tillbaka till hamnen så råkade en flotte ut för motorhaveri och blev stående i kanalen. Eftersom vår flotte gick i säkert 100 knop så tog det inte lång tid innan vi var framme i hamnen och kunde skicka ut en gammal sjöbuse som bogserade dom tillbaka…


Nästa uppdrag på Rogers agenda var brottning nere i Sporthallen.
Nu snackar vi inte vanlig brottning i romersk stil utan Submission Wrestling där man tydligen får gå på lite hårdare (strypas m.m.). När dom sa att det skulle vara 2x3 minuter så låt det inte så farligt, men av Roger att döma så var det nog det. Hahaha!

Efter att Roger fått hämtat andan ett tag och vi fått i oss öl så vandrade vi samlad trupp till Djurgården där vi drack ännu mer öl och spelade brännboll för kung och fosterland. Det var rackarns trevligt även fast motståndarlaget fuskade. ;-)
Innan vi skulle vidare till Grappa för lite mat och dryck så han i alla fall jag med att sanera mig och byta kläder. Maten var väl sådär och även fast jag poängterat att jag inte ville ha valnötter på min pizza som kom den efter en lång väntan in med just valnötter. Skulle jag inte vara allergisk mot nötter så skulle det ha varit lugnt, men nu var det bara skicka in den igen och vänta ett tag till. Tur det fanns gott om rödvin på bordet som man kunde dricka av istället.
När maten var uppäten och glasen gapade tomma gick vi vidare till Raw där en flaska bubbel stod och väntade på Roger. Stämningen var på topp och folk mådde som aldrig förr. Vid stängningsdags så gick vissa av oss vidare till en efterfest medans andra gick hem. Själv var jag inte så långvarig på efterfesten då jag blev lockad av en vän att dela på en taxi hem.
Såhär i efterhand var det nog vettigt att avsluta festligheterna på topp. Hoppas att Roger hade lika trevligt som vi andra för det var han sannerligen värd.

Söndagen var som ni kanske förstår lite segstartad, men efter att vi varit nere på stan en sväng så kändes livet trots allt rätt bra. Eftersom det var mors dag så passade vi på att bjuda hem våra föräldrar och mormor till oss på tre rätters middag med tillhörande viner. Det var verkligen ett sant nöje att få sitta ute på terrassen och äta god med och dricka goda viner tillsammans med våra föräldrar (och mormor).

Helgen vecka 21 kommer att gå till historien som en av dom bästa.

Dagens låt:
The Radio Dept – Freddie And The Trojan Horse


/Förvirrad och trött.

Friday, May 23, 2008

Antibodies

Dagens låt:
Poni Hoax - Antibodies

Thursday, May 22, 2008

Låt oss be!
SupremeMasterTV hade en underbar annons i gårdagens DN.
Vet inte om jag ska skratta eller gråta? Trots att vi lever i ett modernt samhälle så får man som vegetarian dagligen förklara och stå till svars för varför man valt bort kött, fisk, skaldjur och fågel som föda.

När SupremeMasterTV sedan slår på stort och smäller upp en halvsida i DN:s kulturdel med tillhörande citat, en dos av andlighet och tips på hur vi gör världen bättre gör det ju inte saker och ting direkt bättre.

Flera av tipsen i annonsen är verkligen relevanta men när man börjar blanda in religion och andlighet så ringer i alla fall mina varningsklockor!
Om Svenne Banan hade en lätt vriden sinnebild över hur miljövänner och vegetarianer är lär ju inte den bilden bli bättre av dylika annonser, eller vad tror ni?

Av någon anledning får jag samma känsla av denna annons som jag får när jag tittar på Öppna kanalen när dom sänder sina Bahá'i program...

Undrar om dom använder sig av samma reklambyrå? Av kvaliteten att döma gör dom nog det. Och vem tusan är den blonderade inuiten på bilden?

Nej, nu har jag inte tid med detta tramsande.
Jag ska sätta mig och be tills världen blivit bättre.
Tror banne mig att jag ska ta fram några kristaller också…

Dagens låt:
Äh… skit i det, jag hummar istället och om jag har tur så går jag i trans och börjar tala i tungor.

Tuesday, May 20, 2008

"Bootleg Sessions v.2"

"Bootleg Sessions v.2"
Fixed Gear DVD Trailer

Friday, May 16, 2008

Vart är du Mr. Solapappa?

Fredag igen!
Trots att solen verkar frånvarande så känner jag mig glad i själen.

Hela helgen är planerad och vinet står redan på kylning.
Får väl hoppas att jag överlever helgens bravader...

Undar hur lång tid detta tog:Dagens låt:
Cajun dance party - Buttercups


Tjoooooooooooot!

Monday, May 12, 2008

Grill-o-rama.

Rackarns vilken helg det har varit!Sol, vin, öl, grill, glada vänner, skratt, kor, glass m.m.

fredag:
För att fira detta så tändes grillen och en flaska med den underbara druvan albariño krokades upp.Kvällen avslutades i bästa stil med vinylskivor och nostalgi.

lördag:
Frukost på terrassen och efter det ett besök i garaget.Inte ska väl ett motorfäste se ut på detta sätt!Inte undra på att Saaben har klonkat och APC-systemet reglerat ner laddtrycket!

Nu är det främre motorfästet svetsat och förstärkt så nu går bilen som en dröm igen.
Passade på att ta en liten tur i denna skrothög också!
Ska nog ta och lacka den snart...

Väl hemkommen från garaget var det bara att försöka sig på att fixa till sig innan det var dags att knalla till Tobbe och Stina för ännu en grillkväll! Denna gång var det bara att sätta sig till bords tack vare att födelsedagsbarnet Stina bjussade på delikata hamburgare.

söndag:
Blev väckt av Tobbe som undrade om vi var klara för avfärd! En treo senare satt vi i deras bil på väg mot Julita och kosläppet. När väl kossorna var utsläppta på grönbete så åkte vi till Hjälmaresund för att äta varsin glass… Även söndagen avslutads med grill. Denna gång var det mina föräldrar som bjussade på quorn med tillbehör.
/TJ

Wednesday, May 07, 2008

"Miljöl"

Jag hade planerat in ett joggingpass igår men nu blev det inte riktigt så. Istället för att röra på min slappa kropp så knallade vi ner till puben istället.
Bra jobbat eller hur! Anledningen till att jag valde puben framför joggingen var att Eskilstuna Kommun och Ingenjörer för miljön anordnade ”MILJÖL” - miljöpub som denna gång gästades av TV-meteorologen Pär Holmgren (ni vet mannen med den klasiska hockeyfrillan som figurerar i SVT).

Det var verkligen ett sant nöje att sitta med en ekologisk öl i handen och lyssna på Pär när han på ett trevligt och lättsamt sätt föreläste om klimatfrågorna… Även fast det var bra med folk som kommit för att lyssna på föredraget så skulle det inte skadat om fler ”Svenssons” hade tagit mod till sig och kommit ner till Harrys. Tror nämligen att Pär, som är en ytterst kunnig föreläsare, kunnat inspirera många till att försöka leva lite mer hållbart. Så håll ögonen öppna och följ med på nästa ”miljöl”.

Dagens låt:
Declan O´rouke – Galileo (Someone Like You)


/TJ Ank.

Tuesday, May 06, 2008

Kulörtvätt.

Dagens ord är ett spännande ord som ligger väldigt rätt i tiden.
Vi kan tacka näringslivets jakt på att framstå som miljövänliga, miljömedvetna etc. för detta välklingande ord.
Ordet jag tänker på är självklart – Greenwashing. Lexus RX400h är ett utmärkt exempel på ”greenwashing”. ”High performance, low emissions, zero guilt" – Mmm eller hur! Bara för att den är utrustad med hybriddrift gör den inte till en miljöbil...
Är det inte dags för näringslivet att verkligen ta tjuren vid hornen och göra något konstruktivt istället för att genom falsk marknadsföring få konsumenterna att köpa deras produkter.


Dagens låt:
Delays - Hooray

Nej nu ska jag sluta svamla.

Fridens!


Monday, May 05, 2008

Underbart är kort.

Helgens äventyr har sett ut på följande sätt:
Planet jag flög:

Planet som drog upp oss:

Jag uppe på ca.900m:

Vy över söder (kan ni se mitt hem?):

Varför tog lördagen och söndagen slut så fort?
Jag saknar redan känslan av att få sitta på 1000m höjd och njuta av utsikten, samt känslan av att få spaka själv! Oslagbart!


Just ja... Jag "råkade" sälja vår Ford Sierra i fredags också.
Köparen var en suspekt snubbe från Nyköping.
Jag hoppas att han behandlar bilen bra, för det är den värd.


R.I.P sladdbarnet:

Friday, May 02, 2008

Avbrott som behövdes.

Onsdagens festligheter var precis som sig bör trevliga!
I brist på Uppsala försökte vi oss på att skapa ett valborgsfirande i vår lägenhet istället.

Jag tyckte att det var himla trevligt att få bjussa på lite vin, potatissallad, bröd, ost och sist men inte minst en glödande grill. Huruvida våra vänner uppskattade det låter jag vara osagt.

Runt 23 tiden var det dags att ta sig till Raw för att se Bob Log III.

Med tanke på vad man hade hört om mannnen så var mina förväntningar minst sagt höga. Till en början så tyckte jag bara att det lät mediokert men allt eftersom Bob spelade rycktes jag allt mer in i hans galna värld. Det bästa var nog när han tog upp en av mina vänner på scen och lät henne sitta i hans knä… Hahaha! Nog om det.

Resten av kvällen på Raw var trevlig, dock så tycker jag att det är tråkigt att ingen sa åt en att man inte ska bjuda folk och fä på drinkar.
För att toppa av kvällen på bästa sätt stod vi även för efterfesten. Dom sista krigarna ramlade ut från oss runt fem tiden. Tack alla ni som gjorde min kväll till en av dom bästa på länge. Jag behövde det.

/T