Friday, October 31, 2008

Vem behöver sova när det finns kaffe.

Vissa fredagar börjar bra medans andra börjar käpprätt åt helvete.

Med tanke på att Veros väckarklocka ringde 02:15 så kan ni gissa vilken typ av dag det blev idag. Hahaha!


Planen var att jag skulle somna om tills det var min tur att sätta mig i bilen och åka till Arlanda men tyvärr så gick det inte så bra. Precis som vanligt så somnade jag precis innan min klocka ringde så jag var lagom pigg när det gick upp för mig att den nattliga blåsten/regnet hade satt käppar i hjulet för vår elektricitet.

Hela lägenheten var svart och först trodde jag att det var ett vanligt elavbrott, men döm om min förvåning när jag märkte att det både lyste i trappen samt hos grannarna. Efter att ha famlat med handen i elskåpet så insåg jag att det var jordfelsbrytaren som slagit till.
Med tanke på att den brutit strömmen så måste någonting ha gått fel. Jag han bara prova ett par strömbrytare innan jag hittade felkällan. Terrassbelysningen hade tydligen tagit in vatten… Givetvis så slog jordfelsbrytaren till även denna gång...samt en av våra automatsäkringar! Eftersom klockan redan var 05:10 så sket jag i elen och sprang ner till föräldrarna som väntade nere på gatan. Snabbt iväg till Arlanda för att droppa av dom och sedan hem igen. Behöver jag säga att vädret var totalt värdelöst?

Kaffet höll mig vaken på vägen hem


Väl hemma var det dags att ta tag i el-problemet igen.På med regnkläder och sedan ut på terrassen och skruva bort den felande lampan inkl. kablaget.Huttrande fixade jag jobbet på några minuter, men inte tusan fungerade elen för det. Nu gick det upp för mig att även kylen och frysen var utan ström så nu började en lättare panik sprida sig i min arma, trötta kropp! Efter lite letande så hittade jag numret till vår fastighetsskötare som förklarade vart jag skulle få tag på nyckeln till elcentralen.

Självklart hade huvudsäkringen skjutit så det var bara att byta den. När väl det var gjort fungerade allt som det skulle igen. Skönt.

Med detta i bagaget så får vi se om jag har stamina nog att gå ut ikväll.
Känns som jag kanske ska värma bastun i Solvik och bara koppla av istället för att gå ut på krogen, eller vad säger ni?

Dagens låt:
Mamiffer - This Land

Tuesday, October 28, 2008

Cykel + Vin = tummen upp!

Rejsa-kryssningen tog hårt på min arma kropp!
Förbannade allt som hade med alkohol att göra fram tills denna helg.


Sakta men säkert blev jag nyfiken på ”cykelvinet” jag råkade få med mig ett par flaskor av… Sagt och gjort korkades en flaska Cono Sur Organic Cabernet Sauvignon/Carmenere 2007 upp lagom till middagen i lördags.

Det första som slog mig var den rika doften av röda bär, jordgubbar och en lättare ton av fat och häst!

Smaken var koncentrerad med en hel del röda bär, jordgubbar och plommon. Tanninerna var angenämt mjuka och eftersmaken levde kvar tills det var dags att fukta strupen igen. Gott och väldigt allround.

Med tanke på att der ringa priset jag betalade för vinet och med tanke på att det var ett ekologiskt vin så måste jag säga att det var ett fynd.
För den som är sugen på att prova detta vin så finns det på beställningssortimentet hos stora satan.

Skål!

Vad tänkte NTF på?

Hittade denna goding på SvD:s hemsida.
Gammal men fortfarande galet rolig.

Thursday, October 23, 2008

Lycka!

Äntligen har Estrella tagit sitt förnuft till fånga och lanserat Salt & Vinäger chipsen igen! Hatten av och jag hoppas innerligt att Svenne-banan inser att dom är en gudagåva!

Trevlig lösning...

... eller vad säger ni?

Thursday, October 16, 2008

Max Richter - The Nature of Daylight

Dagens låt (en gammal goding):
Max Richter - The Nature of Daylight

Wednesday, October 15, 2008

”förvänta det oväntade”

Igår efter jobbet så åkte vi till Köping för att lyssna på cellisten Matthew Barley.

I reklamen för konserten stod det att man skulle ”förvänta det oväntade” och det stämde rätt bra måste jag säga. Matthew Barley sätt att spela cello var nyskapande, speciellt om man tänker på att den klassiska musiken är otroligt konservativ. Blandingen av klassikt och modernt (läs elektroniskt) fungerade mycket bra. När han sedan satte igång med improvisation så visade han verkligen hur väl han behärskade sitt instrument. Kul!

Tuesday, October 14, 2008

Alkohol krymper hjärnan!


Ju mer alkohol du dricker desto mer krymper din hjärna.
Alkoholen skyddar alltså inte hjärnan på samma sätt som den anses skydda hjärta och kärl, visar en ny amerikansk studie. Forskare vid Wellesley College i Massachusetts mätte hjärnans volym hos 1 839 friska kvinnor och män. Undersökningen följer hälsan hos invånarna i staden Framingham i USA, visade att hjärnan hos helnykterister krympte minst."

Källa:TT/Aftonbladet
Publicerad: 2008-10-14


Inte undra på att jag känner mig helt tom i skallen.
Efter rejsa-kryssningen är det nog dags för att låta kroppen vila lite.

Thursday, October 09, 2008

Snurrigt värre!

Då har det skett igen. Jag har fått en yrselattack!
Denna gång smällde det bara till när jag skulle hämta beställningsunderlag från kopieringsrummet.
Han bara komma in och plocka åt mig dokumenten innan hela rummet började snurra typ som det gör när man har kört norsk fylla med en pinne/kon! Jag var tvungen att hålla i mig i väggarna och sedan sätta mig på huk innan det avtog såpass mycket att jag kunde gå till konferensrummet och lägga mig på soffan.
Efter att jag legat på soffan i några minuter så vinglade jag upp och hämtade ett par bananer som jag tyckte i mig, och sedan tillbaka till soffan igen.
Låg på soffan ca. 15 minuter innan jag vågade mig tillbaka till kontoret för att fortsätta med mitt arbete.

Är fortfarande tung i skallen och precis som förut så undrar jag vad det är som händer med mig? Lågt blodsocker? Epilepsi?
Om detta kommer igen får jag nog fixa en remiss till neurologen för en rejäl genomkörare.

Dagens låt:
Herman Dune - My Home Is Nowhere Without You


Friday, October 03, 2008

Fredag! Wohoo!

Denna är till dig Carl Sohlberg!
En femma dagen till ära.Dagens låt:
Prince - Creep (Radiohead cover)

Wednesday, October 01, 2008

Snart kan du inte rå på mig herr Ågren!

Inte nog med att hösten verkar ha gjort intåg med underbara färger och kyligare väder, utan även min trogna vän ångesten verkar ha bjudit in sig i samma veva. Märkligt men inte helt ovanligt… Dom två brukar gå hand i hand.

För att övervinna kylan, mörkret, den tryckande känslan i bröstet har jag tagit tag i mitt tränande igen (nåväl allt är relativt).
Löpningen är upptagen igen och detsamma gäller den lättare styrketräningen.
Det är verkligen skönt att komma ut och andas in den friska kvällsluften och känna alla problemen rinna av en. Kan tyvärr inte säga detsamma om att styrketräna. Träningsvärken är massiv och inte alls angenäm! Jävlar vad svag jag är. Hahaha!


Tyvätt så har jag negativa nyheter till dig herr Ågren - Jag tänker inte ge upp, så passa dig!


Dagens låt:
Glasvegas - Polomont On My Mind


/TJ Ank