Friday, November 28, 2008

Queen Bee

I kväll smäller det! Neil Halstead live på Debban!

Dagens låt:
Neil Halstead - Queen Bee

Thursday, November 27, 2008

Pongrácz Brut.

I går kväll blev ”bubbelsuget” för stort så jag så jag hörde mig för med lite folk som har ”bubbelkunskaper” om det fanns något billigt mousserande som var värt att prova. Fick några tips som jag kollade upp.
Givetvis så har inte Stora Satan i denna håla något vettigt sortiment men jag hittade i alla fall ett par intressanta rackare från Sydafrika.

Så fort jag kom hem så slängde jag in en flaska Pongrácz Brut på kylning. När Vero väl masat sig hem från jobbet korkades flaskan upp.
Äntligen var dags för lite amatörprovning! Hahaha!

Vad ska man säga om ”bubblet” då?
Färgen var ljusgul med en hel del fina små bubblor.
Doften var friskt, fruktigt med toner av äpple, citrus och nougat.
Smaken var torr och med samma aromer som ovan. Speciellt nougaten var framhävande - Trevligt. Det som jag tycker var mindre bra var att bubblorna försvann lite väl snabbt ur glaset och att drycken inte gav mig den euforiska lyckokänslan jag kan får av vissa dycker.

Hur som haver, för 109:- så är detta vin mycket prisvärt, kanske rent av ett fynd!

Testa det själv vettja.

Tuesday, November 25, 2008

Blossa 08 Blåbär

Igår korkades en flaska Blossa 08 Blåbär upp och precis som föregående år så var förväntningarna högt ställda.

Tyvärr så måste jag säga att årets smak inte föll mig på läppen.
Doften var rätt ordinär... Det doftade helt enkelt glögg med en svag ton av vanilj och kryddnejlika. Smaken var till en början också rätt ordinär men rätt snabbt så kom den parfymerade smaken av någonting som jag antar skall vara blåbär och sedan avrundades det hela med en värmande alkohol touch. Visst är flaskan tilltalande och konceptet roligt men jag rekommenderar Blossas Starkvinsglögg istället, för det är så en bra glögg skall smaka, eller varför inte Snälleröds Starkvinsglögg (den är eko).

/TJ

Monday, November 24, 2008

Äventyrare i vardagen.


Så fort jag klivit utanför ytterdörren och dom kalla vindarna gripit tag om mitt ansikte befann jag mig inte på Ruddamssgatan utan på Nordpolen!
Mina Graningekängor greppade bra på det hala underlaget och jag pulsade mig igenom snövallarna. Mitt mål var att med livet i behåll komma fram till min slutdestination.
Den kalla snön piskade mig i ansiktet och vädret bjöd på hårt motstånd men skam den som ger sig...
30 minuter senare lyckades jag med stelfrusna fingrar öppna dörren till baracken. Jag hällde upp en kopp med varmt kaffe och började sakta men säkert tina upp…


Ny vecka – nya äventyr. Underbart!

Dagens låt:
jonathan johansson - en hand i himlen


/ TJ Ank.

PS! Tack Roger för en förträfflig tillställning i fredags! Det var kanon.

Friday, November 21, 2008

Muggelibugg.

Det var ett rent (inte ordagrant) nöje att ta nya kärran till bensinmacken och tanka. Tankade full tank för under 400 riksdaler. Soppan kommer troligtvis räcka i en månad. Det är stor skillnad mot Saaben som sörplade i sig 98 oktan som det inte fanns någon morgondag!
Är väldigt nöjd med bilen. Hittills har jag hunnit med ca. 70 kilometer med den och den gör sitt jobb kanon. Smidig och pigg i stan precis som jag vill ha det.

Den lille tillsammans med sin syrra:

I kväll blir det bastubad och öl i glada vänners lag. I morgon blir det Show Boat med sambo och svärföräldrar. Kommer nog att bli en trevlig helg.

Dagens låt:
Cocorosie - God Has Voice She Speaks Through Me

Tuesday, November 18, 2008

Monday, November 17, 2008

Jag verkar ha gjort mig ovän med han där uppe.

I går yrselattack, i dag migrän!
Har jag verkligen gjort mig förtjänt av allt detta?

Tuesday, November 11, 2008

Ekologiska Ferraribilar.

Glad i hågen åkte jag till SB för att köpa mig en flaska Cameleon Malbec (nr 6581) i lördags men döm om min förvåning när den var slutsåld. Märkligt men sant.
Well, det var bara att leta efter ett annat malbec från Argentina. Jag fastnade tillslut för Raza Selection Malbec Shiraz 2007 (6504)


Från kalkrika och sandiga jordar i Argentina kommer detta ekologiska vin.
Druvorna är handplockade samt varsamt pressade för maximal arom.
Musten har lagrats ett halvår med 70% franska och resterande del amerikanska ekstavar innan det buteljerats. Det låter väl fint det...

Jag öppnade och avnjöt detta vin på Karins och Mattes fest i lördags.
Jag hade verkligen inga stora förväntningar förutom att jag ville ha ett fruktigt rött vin med toner av mjuka tanniner.

När jag tog första ”sniffen” så slogs jag av den unga fruktigheten och den rostade fatkaraktären…
Tyckte dock att doften var rätt lam till en början så jag började känna mig lite besviken. Den besvikelsen försvann i och med att jag tog första klunken. Smaken var fruktig, fatig, bärig och med en lagom dos av viol och lakrits. Nice!
Det sjukaste var eftersmaken. Jag satt länge och klurade innan jag kunde sätta fingret på vad det var för smak jag kände. Det var röda Ferraribilar som kom fram så fort man hade svalt vinet! Konstigt men ack så trevlig, speciellt med tanke på att jag drack detta vin som sällskapsvin.
Nu kommer jag att åka tillbaka till stora satan och köpa på mig några Raza Selection Malbec Shiraz så jag har tillgång till detta prisvärda vin så fort suget gör sig påmint.



Raza Selection Malbec Shiraz 2007 (6504)
Producent: La Riojana
Ursprung: La Rioja, Argentina
Druvsort: 50% malbec, 50% shiraz
Alkoholhalt: 14%
Pris: 80:-

Passa på och köp detta trevliga ekologiska budgetvin gott folk.

Monday, November 10, 2008

Synen! Vart är du?

Helgen v.45 bjöd på en hel del trevligheter.
Fredagen var lugn och skön. Efter jobbet fick jag i mig lite mat och vin annan det var dags för oss att knalla ner till Raw för att bevittna en av årets bästa konserter. Jag hade verkligen inga större förväntningar på Detektivbyrån men jävlar var ynglingarna kunde leverera! Får ni chansen att se dessa gossar så tveka inte.

Eftersom fredagen hade varit rätt lugn så påbörjades lördagens projekt tidigare än väntat. Vi fixade överdrag till utemöblerna, ”vinterkläder” till träden på terrassen m.m. innan det var dags att börja tänka på kvällens äventyr. På schemat stod både inflyttnings – och födelsedagsfest samt TBGWO på Raw.
Festen hos Karin och Matte var, precis som sig bör, trevlig och en massa härliga ämnen avhandlades.
Klockan tickade på i en vansinnig takt och rätt vad det var så stod vi i en lång kö utanför Raw. Ca. 30 minuter senare stod vi äntligen i värmen och stämningen var på topp! Det är verkligen märkligt hur TBGWO klarar av att skapa den stämningen och glädjen som dom gör! Vi snackar Eskilstuna här och det är fan inget lätt jobb vågar jag påstå!
Precis alla dansade med ett stort leende på läpparna, viftandes med glowsticks m.m. Underbart.
Något som inte var så underbart med denna kväll var dock den totalt sinnessjuka strålkastaren grabbarna hade riggat upp! Vart hade ni fått tag på den? Den måste ha förbrukat lika mycket energi varje gång den blinkade som en normalstor industri förbrukar under ett år! Jag är fortfarande synskadad efter att gång på gång lyckats med konsttycket att titta in i skiten.
Snälla TBGWO – Lämna den atomdrivna strålkastaren hemma nästa gång…


Bild på ljuset och stämmningen (lånad från http://www.etuna.se/):


Söndagen påbörjades precis som lördagen tidigt. Frukost framför dumburken och sedan iväg till ”viken” för att fira av far. För att inte komma tomhänt så tog jag med mig en flaska ekologisk starkvinsglögg till far.
Av hans humör att döma blev hän nöjd.

Några timmar senare så var det dags att möta upp två snubbar från Hallstahammar som skulle kolla in min Golf. Nej, jag ska inte sälja den utan jag ska låta någon som kan konsten att spackla och slipa se över ojämnheterna.
Själva titten gick snabbt och överlag så verkar det positivt. Nu får vi bara se när jag ska ”traila” bilen till Hallstahammar och om jag till och med ska låta dom lacka bilen… Spännande värre.


Friday, November 07, 2008

Öppna vägar gör mig till pilot.

Häromdagen var jag ute på uppdrag.
Dimman låt stundtals väldigt tät men när det väl lättade upp så var det bara att fälla ner pedalen och låta flygarvet göra sig påmint.


Dagens låt:
Eugene McGuinness - Moscow State Circus

Trevlig helg gott folk.

/TJ

Tuesday, November 04, 2008

Friskt vågat, hälften vunnet!

Roger Clark Motorsport Time Attack PRO Winner 2008


Man blir ju inte mindre sugen på att komma ut på banorna nu!

Monday, November 03, 2008

True Change?

Vi får väl se hur det går i valet...
Jag håller i alla fall tummarna för att Mr.Obama tar hem det och rör om lite i grytan.

Wassup - orginalet



Wassup - 8 years later

Saturday, November 01, 2008

Momo Corse

Dagens impulsköp:

The Miserable Rich - Pisshead

Dagens låt:
The Miserable Rich - Pisshead