Tuesday, November 27, 2007

Dra ditt strå i stacken

Dra ditt strå i stacken #1 - Bli vegetarian:
Visste ni att köttproduktionen påverkar klimatet mer än transporterna?

Japp! Enligt FAO så står köttproduktionen för en femtedel av de totala mänskliga utsläppen av växthusgaser! Det är mer än hela världens transportsektor släpper ut sammanlagt! Sjukt!


Orsaken till detta en väldigt ökad köttkonsumtion i kombination med att fler djur föds upp på proteinrika kraftfoder från bland annat soja, vete och majs. Ett foder som slukar mycket fossila bränslen vid odling, förädling och transporten till djuren. Dessutom bidrar inte minst sojaproduktionen i Brasilien till avverkning av regnskogar vilket frigör ytterligare koldioxid.
FAO uppskattar att den globala köttproduktionen kommer att mer än fördubblas från 229 miljoner ton åren 1999/2001 till 465 miljoner ton år 2050. Sjukt!

Dra ditt strå i stacken #2 - Avbeställ telefonkatalogen:
Eftersom nästan varenda modern människa använder sig av eniro.se eller hitta.se när dom skall leta upp ett telefonnummer, adresser m.m. så känns det helt onödigt att det delas ut en massa telefonkataloger helt i onödan (det delas ut ca. 5,5 miljoner telefonkataloger om året och belastar den miljön hel hel del).

Om du känner att du kan klara dig utan telefonkatalogen i pappersformat, så tycker jag att du skall dra ditt strå i stacken och avbeställa den HÄR.

OBS! Avbeställningen behöver bara göras av dem som bor i villa/radhus enligt eniro.

Dagens låt:
Teenager - Alone Again


/TJ Ank.



No comments: