Friday, December 21, 2007

God Jul

Nu skiter vi i allt som har med bloggande, jobb och förpikterser att göra och korkar upp, ty julen står inför dörren med allt vad det innebär.
Skål mina vänner och måtte dessa lediga dagar vara fyllda av måenden och dimma.
Ses i vimlet!

Dagens låt:

The Format – Time Bomb


GOD JUL ÖNSKAR:


Thursday, December 20, 2007

Supervänner!

Tack så mycket för en underbar kväll igår!
Kan bara konstatera att jag har världens bästa vänner.

Dagens låt:
Minor Majority - Supergirl

Supergirl

Lägg till i min Profil Fler Videos

Wednesday, December 19, 2007

Monday, December 17, 2007

Holabalooo...

Oj vilken skön helg det har varit!
Fredagen var precis så lugn som jag önskade. Matlagning, vin och soffhäng.
Kvällen slutade med att både jag och Vero däckade på soffan med tillhörande haksläpp.

Lördagen däremot var allt annat än lugn.
Var uppe med tuppen och han med att montera nya kamlager, slipa in ventiler och montera möget också innan det var dags för oss att bege oss mot tåget och Uppsala.
Anledningen till Uppsalaresan var Carros & Görans gemensamma födelsedagsfest… och vilken fest det var sen! Till en början var det rätt stel, men vänlig stämning, men allteftersom drycken slank ner lättades stämningen upp. Det var tjo och tjim helt enkelt.
Självklart avslutades kvällen med Singstar. Oh my god!

Trots att jag drack en hel del alkoholhaltigt under lördagskvällen, så var jag rätt pigg när Claes väckte oss med att ”ska vi baka scones nu?” runt 11-tiden på söndagsmorgonen.
Det är inte helt fel att få nybakade scones till frukost. Tack Claes för det, och tack även Katja som, trots att hon skulle upp och jobba, lät oss sova hos dom. Guld värt!
Resten av dagen tillbringades på stan tillsammans med alla andra julklappsletare.
Trots den ansenliga mängden stressade människor njöt jag av att strosa omkring i Uppsala igen. Jag saknar Uppsala helt enkelt.

Söndagskvällen var en väldigt lugn historia där soffan och en tidskrift stod i fokus.

Dagens låt:

Kid Carpet – Employee Of The Month

Dagens bilder:
Nya lager


Kamaxeln, vipporna och oljeröret på plats!

Friday, December 14, 2007

Snabbtransport

Ja jäklar! Fredag igen!
Igår var vi till Stockholm och hämtade hem en soffa.
Det var med expressfart jag körde upp till Östermalm med våran hyrbil.
Vi slängde snabbt in soffan i Viton och påbörjade färden tillbaka mot Eskilstuna.
Eftersom vi var lätt efter i schemat så fick automatlådan jobba bra mycket.
Vero ringde och förvarnade hyrfirman att vi skulle bli lite sena, men som tur var blev vi bara 15 minuter försenade. Jag är imponerad av dagens skåpbilar och inte är dom törstiga heller…

Väl tillbaka hemma så försökte vi oss på att möblera efter alla konstens regler, och jag tror faktiskt att det kommer att bli riktigt bra. Måste bara bli av med min gamla soffa innan den riktiga harmonin infinner sig i lägenheten. Är det någon som är sugen på en 3-sits soffa (Hollywood från Mio) i ljusbeige manchester så är det bara att hojta till.

Ikväll så blir det lugna gatan för min del.
Tar nog och värmer på lite glögg och sedan är det soffhäng som står på agendan.
Imorgon så är det dock festligheter som står på schemat!
Vi skall till Uppsala för att uppvakta två vänner som fyller jämt (30 och 40)!
Hoppas Uppsala visar sig från den bästa sidan.

Dagens låt:
Black Francis – Captain Pasty

Trevlig helg!
/TJ

Tuesday, December 11, 2007

Nudie.

Snart är min Scott naken ända in till aluminiumet!
Frågan är bara om jag skall polera upp ramen till spegelglans eller om jag skall lacka den i någon trevlig kulör? Är lite sugen på att lacka den i en trendig grön kulör (grönt är det nya vita) , men jag vet inte…
Ikväll tänkte jag stycka på det tredje lagret av färgborttagningsmedel, sedan tror jag att jag kan gå på med våtslipen.

Vad det gäller bojsänket till topp så har det inte hänt så mycket. Jag har låtit Dremmeln arbeta bort lite i kanalerna och sedan har jag beställt nya ventiltätningar. Har för mig att dom skall dyka upp imorgon. Snart kanske Sierran rullar igen! Iofs så är det ingen brådska med tanke på att vi nästan inte kör bil nåt mer, men i alla fall. Roligare att skiten är funktionsduglig än att det inte är det.


Så ser möget ut:


Dagens låt:
Air Traffic – Empty Space


/TJ

Monday, December 10, 2007

Coconuts

Ännu en helg avverkad.
Fredagens julbord med jobbet var en höjdare.

Även fast jag inte hade så stora valmöjligheter på Tingsgården så smakade maten bra och snapsen och julölen satt precis där den skulle!
Efter maten så gick vi i samlad trupp till bowlinghallen och betade av ett par serier innan det var dags att inmundiga lite mer ädla drycker i baren.
Kvällen slutade på Raw där det var rätt dåligt med folk, men vad gjorde det när humöret var på topp! Avslutade kvällen med att hälla ut någons drink… Nog om det!

Jag skulle ljuga om jag sa att jag var pigg på lördagsmorgongen, så jag lägger korten på bordet och säger som det är – Jag var bakis som en… ja, jag vet inte vad, men trött var jag i alla fall! Det fina var att vi skulle ner på stan och julhandla! Nu gick visserligen julklappshandlandet förvånansvärt smärtfritt, men det var med lätt ångest jag knallade runt på stan. På lördagskvällen så var det dags för våran årliga glöggbjudning med tillhörande julklappsutdelning. Stämningen var på topp även fast vissa diskussioner urartade en aning. Hahaha! När vi kom till punkten – julklappsutdelning, så blev det jubel när Peppe öppnade sitt paket! Det innehöll fem kokosnötter som genast skulle öppnas med hjälp av hammare och skruvmejsel. Jag undrar vart dom tog vägen senare eftersom jag inte hittade alla igår när vi städade! Är det någon som vill lätta på sitt hjärta och tala om vart ni gömt nötterna så är det bara att hojta till.

Söndagen var en helt ordinär söndag med allt vad det innebär. Ångesten låt som ett täcke över mig och ville inte släppa taget även fast jag försökte mig på att göra roliga saker som att renovera toppen till Forden, strippa min cykelram på lack m.m. Det var bara att se sig själv som besegrad och låta söndagen vrida om kniven lite extra.

Dagens låt:

A Sides - Cinematic

Friday, December 07, 2007

Grattis & skål!

Tjolahopp… så var det fredag igen!
Denna fredag är lite speciell eftersom min systerdotter, Hannah, fyller tre år dagen till ära!
Grattis lille vän!

Ikväll så är det även dags för årets jobbhändelse. Vi skall ut och äta julbord med allt vad det innebär. Det kommer garanterat bli en rolig kväll (och jag hoppas att jag inte gör illa mig denna gång)
Får väl försöka mig på att ge en liten resumé nästa vecka.

Imorgon så hoppas jag att jag inte är överdrivet trasig med tanke på att vi både skall fira av min systerdotter, Hannah, samt hålla i årets obligatoriska glöggbjudning.
Ni som vet vad det handlar om – Välkomna!

Dagens låt:
The Orange Lights – Click Your Heels

Ta hand om varandra.

/TJ

Thursday, December 06, 2007

Hyva Suomi!

Idag firar vi Finland som har varit självständigt sedan 6 december 1917!
Grattis Finland!

.
.
Dagens låt:
Jean Sibelius - Finlandia
Fick tillbaka min nyplanade topp också. Den såg riktigt trevlig ut.
Nu är det bara att slipa in ventilerna och sedan plocka ihop möget...

Wednesday, December 05, 2007

Hur klimatvänlig är du?

Testa dig själv på här

Själv så försöker jag tänka mig för hur jag lever, men trots det så hamnade jag på 2,2 ton växthusgaser per år! Ve och fasa! Nu är det dags att tänka om!

Dessa förslag på att dra ner på växthusgaserna fick jag:

Boendet
Byt till grön el. Det är en tydlig signal till elproducenterna och ökar investeringstakten i förnybar energi.
Vrid ner inomhustemperaturen, särskilt om du har utrymmen som används sparsamt. Energiförbrukningen minskar med 5 % för varje grad.
Om du bor i villa, se över möjligheter till att skaffa bergvärme och solpaneler. Tilläggsisolera, och se över dörrar och fönster som kan läcka värme under den kalla säsongen.
Välj bäste energiklass när det är dags att byta vitvaror. Läs igenom instruktionerna och se till att utrustningen fungerar och används som det är tänkt.
Byt till lågenergilampor. Belysning står för 20 % av hushållshelen. 75 % av belysningen antas komma från glödlampor.
Koka vatten i vattenkokare istället för på spisen. Fyll tvätt- och diskmaskiner. Kan du köra kortare program eller lägre temperatur?
Stäng av standby-läget. Fråga i butiken när du köper nya varor om standbyläget. 6 % av hushållselen antas vara standby-förluster.
Låt tvätten lufttorka istället för att använda torktumlare. Tvätta färre maskiner och tvätta i lägre temperatur.


Resorna
Resorna står för en stor del av de utsläpp av växthusgaser som du kan påverka. Välj tåg istället för flyg så långt det går.
Låt bilen stå. Åk tåg och buss. Cykla eller gå; det är också bra för hälsan. Går du i bilbytartankar ska du fråga dig om det inte räcker med en bränslesnålare bil.
Välj bilpool som ett alternativ om möjligt, eller samåk till och från jobbet.


Maten
Det är bättre att äta färskt än fryst. Infrysning, frakt och förvaring i kylutrymmen är energikrävande.
Ät gärna vegetariskt några mål per vecka. Välj klimatsnålare kött och fisksorter, till exempel rådjur och lamm respektive sill, makrill och insjöfisk.
Välj säsongens frukt och grönt. Att driva fram grödor i växthus kräver energi; som grundregel hellre transport av maten än växthusodling.
Använd vattenkokare och mikrovågsugn. Värm bara den mängd vatten du behöver.

Slutsats för våran del:
Skall se till att byta till en elleverantör som kan tillhandahålla så kallad "grön el".
Det har pratats om det ett bra tag nu men tyvärr har ingenting hänt. Nu blir det ändring på det.
Nästan alla lampor är redan av lågenergi typ, men det finns nog ett par att byta ut trots alla...

Vad det gäller resandet så har det blivit rätt stora ändringar på den fronten. Bilarna står mer och mer och planer på att sälja bort alla bilar har funnits, och finns fortfarande. Istället för att åka bil i onödan har det blivit mera promenader och cykelturer. Just cykel är är helt överlägset inne i stan (och även utanför). Tänk på det gott folk. Även semesterresandet försöker vi styra om till tåg i dom mån det går.

På matfonten så kan vi nog skärpa oss lite. Nästan allt vi köper är ekologiska varor samt säsongsbetonat. Trots detta slinker det ner "fulvaror" ibland.

Dagens låt:
Caribou - Melody Day







Tuesday, December 04, 2007

Mek-o-rama

Mekarandan har infunnit sig i min kropp i några dagar nu.
Eftersom Sierran mådde lite dåligt så bestämde jag mig för att plocka bort toppen på den och se över varför den inte ville spinna som en katt. Jag visste ju att kamaxeln var lite nergången, men att vipporna skulle vara så slut, som det visade sig, hade jag ingen aning om!
Eftersom toppen skulle lämnas in för planing så togs även ventiler m.m. bort från den.
Nu är den inlämnad till några killar som skall plana av toppen hela 1mm. Vi får väl se hur bilen kommer att gå efter att denna åtgärd är gjord. Spännande värre.


När jag ändå var ute i garaget så plockade jag även ner min Scott i beståndsdelar.
Den kommer att genomgå en smärre förvandling i form av en annan kulör, ”fräckare” styre samt borttagning av växlar (singlespeed)!
Det är sjukt mycket roligare att meka med cyklar än med bilar. Formatet är roligare och man blir inte lika skitig. Längtar tills jag får ta ut den på gatorna igen!


Dagens låt:

Eric Malmberg: Milda döden hämtar oss alla till slut

/TJ