Tuesday, June 10, 2008

Ultrabra.

Vilken herrans helg det har varit igen! Livet är verkligen underbart ibland!

Fredagen påbörjades relativt tidigt (08:00) med en rejäl grötfrukost.
Ett par timmar senare var det dags att försöka sig på att springa Ford Milen.

Med tanke på att det var rejält varmt så blev loppet en besvikelse tidsmässigt för min del. Kom runt på 55 minuter vilket, med tanke på dom rådande omständigheterna (sjukt varmt, långbyxor och brist på vatten), jag får vara nöjd med. Nu är det bara att sätta fokus på midnattsloppet.

Efter loppet så knallade vi hem för en lättare sanering och medkylning innan vi begav oss tillbaka till stadsparken för att kolla på utlottningen av bilen m.m. När väl utlottningen var klar sög det ordentligt i öltarmen.
För att råda bot på suget gick vi till Å-bryggan och beställde in lite sallad och öl. Vi satt kvar på ”bryggan” ett bra tag och snackade skit i glada vänner lag innan det var dags att tänka på refrängen…
Fredagen avslutades sedan på bästa sätt med grill och vin i Eskilsparken.


Även lördagen startades tidigt eftersom vi skulle iväg på en herrgårdsweekend i Sunne (av alla ställen). Färden till Länsmansgården gick kanon och vi han t.o.m. stanna och ha en mini picknick på vägen.

Efter att vi checkat in så köpte vi oss varsin kall öl och gick ner till Fryken för att njuta av utsikten.


Som en bonus fick jag även prata med några kossor som var väldigt nyfikna.

Klockan tickade på och det var dags att börja tänka på middagen så vi gick tillbaka till vårat rum och bytte om till något mera passande.
Eftersom det vi hade några minuter att döda innan middagen skulle serveras passade jag på att öppna den medhavda flaskan Pierre Peters Cuvée de Réserve (SB 7350). Den var välbalanserad med toner av bröd, citrus, äpplen och lite, lite, lite jordgubbar. Personligen uppskattar jag lite syrligare ”skumpa” men denna passade utmärkt trots det.


När det väl var dags för middagen så var det med spänning vi satte oss till bords. Som vegetarian så är det alltid spännande att se vad man får för något att äta. Denna gång blev vi glatt överraskade av att kocken verkligen lagt ner tid på att laga maten (det är inte för inte dom anses ha det bästa köket i Värmland)!

Till förrätt fick vi hemlagad sparrissoppa med pepparrotscrème.
Till det drack vi La Gascogne par Alain Brumont Gros Manseng-Sauvignon (SB 2882). Drycken var rätt basic men soppan hjälpte till att lyfta fram syran i vinet så överlag fungerade det bra.

Till huvudrätt så fick vi fylld paprika med bönsallad och potatisgratäng.
Det låter inte så himla gott men terrinen som paprikan var fylld med var sagolik och detsamma gälde även gratängen! Mumma! Till det drack vi Nipozzano Riserva (SB 2317). Vinet hade fin fatkaraktär och smakade örtigt och mustigt. Dock tyckte inte jag att det gifte sig så bra med maten, men jag ska inte klaga…


Till dessert så fick
vi björnbärsparfait med knäckflarn och till det fick vi varsitt glas portvin av okänd sort. Desserten var härligt gräddig men tyvärr så fick Vero erfara vad som händer om man går på en parfait lite för hårt när den fortfarande är lite för kall. Parfaiten bet ifrån och studsade rakt på hennes vita klänning med fina fläckar som följd.

När väl middagen var avklarad så lånade vi en roddbåt och gav oss ut på Fryken för att utforska omgivningarna. Det var en sagolik sommarkväll och ett sagolikt avslut på en underbar dag.

Även söndagen skulle visa sig bli en bra dag.
Frukostbuffé först och sedan bilfärd till Selma Lagerlöfs Mårbacka.
Vi fick en guidad tur i hennes hem och det var sannerligen intressant att lyssna på guiden. Färden tillbaka till Eskilstuna var allt annat än behaglig. Varmt, soligt och segt. Det var en befrielse att få komma hem till lyan och öppna upp dörrar och fönster.

Dagens låt:
Regina Spektor – The Call


/Ank



2 comments:

Anonymous said...

GOOOOOOOODIE MAT!!

Anonymous said...

mycket!