Tuesday, August 26, 2008

Det är inte kul när det regnar.

Har fortfarande inte återhämtat mig riktigt från helgens bravader!
Det har varit sjukt roligt men ack så regnigt. Snacka om antiklimax.

Fredagen var solig och fin. Färden ner till Sturup gick som en dans… eller nästan som en dans.

Satt och slumrade i husbilen fram tills Jönköping. Där tog jag över körningen av Antons BMW Z3 M-Coupé. Det var ett sant nöje att gasa lite med en potent sugmotorförsedd kärra. Växlade man ner ett par växlar i motorvägsfart och fällde ner gasen så bar det iväg rätt skapligt.

Efter att jag bytt av med Folxam så kom första missödet. Vi han inte köra så långt innan ena backdäcket bestämde sig för att lämna jordelivet! Nu var det inte då dramatiskt som det låter men Anton var i alla fall tvungen att försöka få tag på ett nytt däck på snabben för att färden skulle kunna gå vidare.
Efter ett par samtal fick han tag på en däcknasare som antog sig utmaningen. När grabbarna åkte iväg för att kränga på det nya däcket vek jag ner mig i ”Lådbilen” (Super Se7en) och färden fortsatte mot Sturup Raceway.
Jävlar vilken känsla det var att sitt två cm. från vägen när det gick fort ;-)
Bilen i fråga väger ungefär som ett kexpaket och har överladdad motor som skulle räcka bra i en större kärra. Detta resulterar i en närmast motorcykelliknande känsla. Underbart!
Eftersom kortegen inte ville nöta motorväg så tog vi småvägarna fram till Sturup. Kul som fan, speciellt med tanke på att vi strax innan Sturup fick soppatorsk när vi var jämsides med en lastbil! *Gulp*
Det var bara att svänga åt sidan och ta fram dunken.
Väl framme så var det frid och fröjd. Det tjattrades med div. folk och sedan blev det spontan-fest i husbilen. Det gick rätt vilt till… och resten är historia!
På natten till lördagen började det regna och det slutade inte förens på söndag morgon. Detta resulterade i att bilarna som körde på banan hade det rätt svettigt. Detsamma gällde väl vår lånade husbil som efter ett par dagars festandet såg ut som en leråker inuti.
Well, well, det är svårt att sätta ord på hur trevligt det var så jag lägger ner skrivandet nu.

Några mobil-bilder från helgens bravader:











Några bilder som Folxam tagit:






No comments: