Monday, August 11, 2008

Soul Man – R.I.P

Det var med sorg i hjärtat man avslutade en ypperlig helg.
En av soulens stora har tystnat. Soulsångaren Isaac Hayes dog under söndagen i sitt hem. Han blev endast 65 år. R.I.P


Utöver denna tragiska nyhet så har helgen som sagt varit ypperlig på alla sätt och vis. Smällde ihop en västerbottenpaj och lite sallad i fredags. Till detta drack vi Tommasi Amarone della Valpolicella Classico (SB 22350).

Kryddigheten, sötman och russintonerna fungerade bra ihop med pajen. Lite senare på kvällen dök Tobbe och Peppe över med lite öl och vin. Enligt planerna skulle vi gått ut och tagit ett glas på någon av våra lokala pubar men det sket sig då vi hade det rätt trevligt hemma hos oss.

Dagen efter så gick vi ner på stan för att kolla om någon av stadens affärer hade något att erbjuda oss. Jag kom hem så gott som tomhänt men Vero shoppade desto värre. Efter vi fått i oss en lättare lunch så kom Tobbe och Rick och hämtade upp oss och vi åkte i en faslig fart hem till Högdalen där Rick har sitt fin-fina näste. Sushi och några öl senare var vi på väg mot Debaser för att kolla på Nocounts, men innan vi väl kom fram dit så mötte vi upp med bandet och avnöt ett par öl. Spelningen var riktigt bra. Ljudet fungerade helt okej och låtarna satt som dom skulle. Framåt slutet av konserten såg det nästan ut som att Kolars orgelställ skulle ge vika men jag tror att den höll hela vägen.
Kul som tusan var också att Calle, Johanna, Pensa dök upp och förgyllde min kväll. Det var verkligen länge sedan jag träffade dom busarna så det var ett kärt återseende.
Innan vi åkte tillbaka till Eskilstuna så besökte vi en Sibylla där maten lämnade en del att önska, eller vad säger du Rick? :)
Färden hem var lugn och skön. Tycker synd om Tobbe som var tvungen att agera chaufför åt ett gäng trötta själar.

Eftersom vi och lade oss runt fem tiden så blev det, som ni förstår, en lång sovmorgon. Han knappt vakna och gå upp innan det var dags att släpa sig ner till Jernberghska och fira av far. Jag lyxade till med parmesan - & chiligratinerad kronärtskocka till förrätt, grillad zucchini med färsk sparris, rödbetsratatouille, chèvrecréme samt potatisterinne till varmrätt. Till detta drack vi Solco Chianti Classico 2006 som passade väldigt bra till varmrätten med sin fruktiga smak och väl integrerade tanniner.

Till efterrätt blev det kaffe och en cognac av okänd sort. Ett fint sätt att avsluta en trevlig helg.


Dagens låt:
Isaac Hayes - Shaft

2 comments:

Anonymous said...

hej vad det står mycket om viner på din sida numera, nästan så man tror att du påbörjat en hobbysommelierutbildning? hälsningar från maria, åter vid sitt skrivbord på Fortet

Ankaret said...

Hahaha... av någon anledning gillar jag vin. Hmm... Fint att vara tillbaka till jobbet?