Friday, September 28, 2007

Helgens tema:

Dagens låt:
Dave Gahan - Kingdom

Trevlig helg!

/TJ

Thursday, September 27, 2007

Hasselbackspotät...





















Dagens låt:
Robert Wyatt - Stay tuned

Wednesday, September 26, 2007

Show must go on!

Hösten är min favorit årstid!
Jag gillar det faktum att man får pälsa på sig lite varmare kläder och ge sig ut på en promenad, eller varför inte en löparrunda, och känna den friska luften kittla i lungorna samt känna doften av förmultnande löv! Underbart!

Jag gillar även den färgsprakande show höstlöven bjuder på, nu när det går mot mörkare tider…

Är väldigt sugen på att gå ut till skogs och plocka lite svamp också, så är det någon som känner sig manad så är det bara att höra av sig. Varken jag eller Vero bangar det.

Ikväll tänkte jag försöka mig på att bli kvitt mina muskelknutor jag har i skulderbladen.
Även fast jag varit ute och sprungit så har jag inte blivit av med dom!
Det är märkligt för dom brukar ge med sig om jag sätter igång blodomloppet ordenligt…

Kvällens plan är helt enkelt att släpa sig ner och styrketräna lite.
Vi får väl se om det hjälper mot min stela nacke och mina förbannade muskelknutor.

Dagens låt:

Film School – Dear Me
/T

Tuesday, September 25, 2007

Låg, Lägre, Goffe...

Gårdagens äventyr:
10:30 satte jag mig i Golfen för att köra den ordentligt varm. Passade även på att tanka i frisk 98 oktan och dumpa i en flaska med K-sprit, innan jag åkte till Bilprovningen för att testa min lycka.


Jag möttes av en ung man som var väldigt frågvis och intresserad av min gamla Golf!
Kul men tanke på att jag brukar mötas av medelålders gubbar som lever under taskiga hemförhållanden, och därför måste ta ut sina aggressioner på såna som mig.

Bromsarna var fin-fina, all elektrisk utrustning fungerade som det ska, avgasvärdena var kanon m.m. Allt gick jättebra fram tills vi skulle köra ut från besiktningshallen!
Eftersom bilen var lite för låg så tog avgassystemet i när han skulle köra av lyften!
Nu var det inte värre än att han bad en kollega hämta lite plankor som han la under hjulen… Efter ett par minuters trixande så var bilen ute och vi skrattade glatt till det inträffade. Strax därefter hade jag betalat för besiktningen och fått mitt, så efterlängtade, papper!

Efter jobbet så kördes bilen tillbaka till garaget och vintervilan.
Nu är det bara att plocka ner bilen igen… Ska bli riktigt roligt att strippa bilen igen och sätta igång med optimeringen.



Dagens låt:
Kevin ShieldsCity Girl

/TJ

Monday, September 24, 2007

Träffpunkt 80

Igår så klämde jag och Ronge in oss i Golfen och gav oss ut på som Sörmländska landsvägarna, eller ska jag kalla dom för kostigarna, för det var så det kändes stundtals när bilen smällde över potthålen och tjälskadorna. Väl framme så kunde jag konstatera att njuren bytt plats med levern och att hörseln hade tagit lite stryk! Nu skulle inte detta dra ner stämningen utan vi knallade raskt ut för att kolla på bilarna (och folket). Solen sken ikapp men alla underbara 80-tals kreationer och jag mådde som fisken i vattnet.
Här kommer några bilder från träffen:













Friday, September 21, 2007

Axelvaddar på!

Eftersom det är bankörning med GTI-klubben, eller 80-tals träff i Stjärnhov, på söndag så bestämde jag mig för att ta en titt på Golfen igår.

Jag åkte ut till garaget, larmade av bilen, hällde i en deciliter 2-taktsolja i tanken (är bra att ha i då och då eftersom Golfen har mekaniskt insprut), satte mig i bilen och vred om nyckel… Motorn gick runt ett halvt varv sedan var det stopp. Batteriet var tvärdött!
Dum som jag är har jag inte underhållsladdat batteriet under tiden bilen stått i garaget och eftersom jag har haft larmet på så är det den som dragit ur batteriet! Smartskalle!

Det var bara för mig att plugga i batteriladdaren och tacka för mig.
Som plåster på såren gottade jag mig i två avsnitt av Heroes och ett glas rött när jag väl kom hem.

Idag så ska jag försöka mig på att få liv i liket igen.
Denna gång hoppas jag att den startar snällt och fint, så jag kan ta ut den på en rejäl genomkörare, få bälten, säten och kofångare på plats.
Hinner jag med att byta bromsvätska och få tag på ett par racinghandskar så kommer jag åka till Kinnekulle på söndag morgon och gasa brallorna av mig.
Floppar det med vätska och handskar så blir det Träffpunkt 80 istället, vilket inte är kattpiss det heller. Sen skall bilen passera bilprovningens nålsöga på måndag också, men det är en helt annan historia…

Dagens låt:
Last Days Of April – Lost And Found


/TJ Ank.

Thursday, September 20, 2007

Grattis Jimmy 30år!

Så var det äntligen din tur att bli gubbe!
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Grattis och hoppas din dag blir till behag!

Dagens låt:

120 Days – Keep On Smiling

/TJ

Wednesday, September 19, 2007

Vinterjackan är framtagen!

Det blev ingen löparrunda för mig igår. Mej, istället så lade jag mig på sängen och tittade på Heroes och drack två glas rött. Bra jobbat Tim!

Idag så kom jag till jobbet iförd min vinterjacka!
Nu har jag accepterat det faktum att det inte är sommar nåt mer. Fan!

Ska försöka ta mig i kragen ikväll och släpa mig ut till Vilsta för en liten genomkörare…

Dagens låt:

The Cinematics – A Strange Education

Monday, September 17, 2007

Jag är tacksam & autistisk!

Oj, oj vilken helg det har varit!
Vill först börja med att tacka alla underbara vänner som verkligen gjorde min lördag till en av dom bästa i mitt 30 åriga liv! Tack som fan! Det är verkligen ett stort privilegium att ha den vänskapskretsen man har…

Min lördag började rätt lamt. ;)
Drog ner till Coop för att handla lite frukost. När vi väl stod bland hyllorna så ringde Jimmy och undrade om någon ringt mig och bett mig hålla mig hemma. Eftersom ingen gjort det så tänkte jag inte mer på det (konstigt nog)… Knallade tillbaka hem och åt frulle innan jag slängde in katten i transportburen och tog på mig skorna och jackan. Det var just när jag var på väg ut som det ringde på dörren. Jag öppnade och möttes av ett gäng dudes som sa att jag skulle ställa ner kattburen och följa med! Lätt förvirrad och chockad yrade jag om att jag skulle iväg med katten m.m. Fattar inte riktigt vad som flög i mig? Jag är nog lätt autistisk när det kommer till planering m.m. så det var nog därför jag blev förvirrad.

Som ni förstår hade jag inget val så det var bara lyda snubbarna och haka på!

Det var med en lätt oroskänsla i kroppen som jag satte mig i bilen.
Vad skulle dom göra med mig? Skulle jag överleva?
När vi svängde av mot Västerås så var jag nästan säker på att jag skulle bli utkastad från ett flygplan eller nåt i den stilen, men ack så fel jag hade. Vi skulle inte alls till Västerås, utan vi svängde av vid Gröndal istället för att köra go-cart! Jag som hela tiden var inställd på att dö! Hahaha!

Det var perfekt väder för att köra go-cart. Torr fin bana, lagom varmt i luften! Efter en snabb genomgång samt utdelning av overaller och hjälmar så satte vi oss i varsin go-cart och påbörjade träningsvarven. Det blev ca. 4-5 varv innan det var dags för kvalrundorna. Dom tre första i varje kvalgrupp och vidare till final. Mitt fösta race gick inget vidare så jag gick inte vidare. Som tur var fick vi som inte gick vidare i första racet köra ett sista kvar där dom två första gick vidare.

Denna gång gick det bättre. Jag vann gruppen så nu fick jag starta sist i A-finalen. Trodde givetvis att det skulle vara omöjligt att köra om dom snubbarna som var framför mig, men av någon konstig anledning så gick det helt okej så jag avslutade finalen på andra plats!
Nöjd som fan åkte vi tillbaka till stan för att få i oss lite mat och öl. Det var en massa tisslande och tasslande under fikat så jag och Jimmy blev mer och mer nervösa. Vad skulle vi nu råka ut för!?

Även denna gång skulle det visa sig att oron var helt obefogad eftersom vi skulle dricka öl och spela frisbee-golf i Vilsta. Just denna aktivitet är sjukt rolig och ger ofta upphov till en massa häcklande och skratt - så även denna gång! Hahaha!
Jimmy och jag på Raw:


När vi efter mångt om mycket var klara med detta så var det dags för mig att börja förbereda mig inför kvällen fest på Raw. Väl hemma igen så hade några kompisar från Stockholm och Uppsala dykt upp, så vi åt lite mat och drack lite gott innan det var dags för mig och Jimmy att gå till Raw för att reka läget. Vi han knappt få i oss varsin öl innan dom första gästerna ramlade in… och sedan var festen i full gång. Försökte mig på att mingla så mycket som möjligt innan det skulle bli för högljutt på stället. Vet inte riktigt om jag han med att prata med alla, men jag gjorde i alla fall mitt bästa. Resten av kvällen var ett konstant mående och musiken var super! Ett stort tack till vännerna som ställde upp och spelade fin-fin musik hela kvällen och ett stort tack för alla presenter!

När Raw stängde så fortsatte festen hemma hos oss fram tills småtimmarna.

Ni kanske redan nu förstår att min söndag var en av dom lamaste söndagarna på länge.
Vi gick ner och åt brunch på Sylvia och sedan gick vi hem till oss för att kolla på Göta Kanal (ettan alltså)… Mycket mer än så gjorde jag inte på hela söndagen!

Dagens låt:
Boy In Static – Violet


/TJ


PS! Om ni har fotografier från dagen/kvällen så vore jag tacksam om jag fick ta del av dom. DS!

Friday, September 14, 2007

5, 4, 3, 2 , 1 ...

PANG!
Fredag och festen kan börja!
Idag påbörjar, i alla fall jag, uppladdningen inför morgondagens mayhem på Raw!
Ser verkligen fram emot att få träffa alla vänner och jag hoppas innerligen att kvällen blir bra på alla sätt och vis!

Ses på Raw imorgon kära vänner
(Ni som har OSA:t att ni kommer glöm inte bort att spektaklet startar 20:00)

Dagens låt:
Corduroy - Money Is

Thursday, September 13, 2007

Krabbfiskare.

Gårdagens häng på biskopen var ett sant nöje!
Det var skitroligt att träffa Jimmy och Josie igen.
Vi snackade en massa strunt och drack ett par öl innan det var dags att tänka på refrängen.

Idag så har det varit en rätt tung dag på jobbet, och då beror det inte på ölen jag drack dagen innan! Nej, istället så var det den obligatoriska insomnian som slog till. Jag vaknade runt fyra tiden och kunde inte somna om. Låg och tänkte på den kommande festen m.m. innan jag knallade upp för att hämta dagens DN. Låg sedan och läste DN fram tills sex tiden då jag äntligen däckade.

Det kändes som jag bara blinkade till innan klockan tyckte att jag skulle gå upp. Helvete säger jag bara. Det var inte direkt roande att släpa sig ner till bilen när man var trött som en krabbfiskare under högsäsong! Som tur hade jag utbildning hela förmiddagen så det gjorde inte så mycket att jag inte var den piggaste ekorren på plats.

Efter lunchen så känns det som om livet börjar övergå till sin vanliga lunk igen, så jag ska inte gnälla nåt mer.

Dagens låt:
Boy In Static – First Love



/TJ Ank.

Wednesday, September 12, 2007

munkbira

Redan onsdag och snart är det helg igen!
Ikväll kommer min , partner in crime, Jimmy hem till Eskilstuna igen.
Det ska bli ett sant nöje att träffa den gamle mannen igen. :)

Förhoppningsvis så kan vi ta varsin trappistöl på ”biskopen” dagen till ära.
Känner att jag behöver det en dag som denna, då man känner sig helt sänkt på jobbet.

Dagens låt:
Azure Ray – If You Fall


/Tim


Hahahaha!

Monday, September 10, 2007

Klockan tickar på...








Firande startade redan i lördags, då Vero bjöd mig på Afternoon Tea på Sundbyholms slott.
Innan vi gav oss på att dricka te och äta en massa godsaker så inledde vi med varsitt glas Champagne! Fin-fin start tycker jag.


För er som inte varit på slottet och gottat er så tycker jag helt klart att ni ska göra det!

På kvällen så nalkads det fest hos Calle med allt vad det innebär. Själv tog jag det rätt lugnt med tanke på att jag ville vara skapligt pigg på söndagen. Den planen gick väl lite sådär eftersom vi avslutade kvällen på Raw där jag blev bjuden på ädla drycker!
Kom i säng runt 3 tiden i alla fall, vilket får anses helt okej.

Blev väckt på söndagsmorgonen av att Vero kom in med frukost på sängen.
Fick även en riktigt trevlig födelsedagspresent av henne, nämligen introduktionskurs i segelflyg! Jag har en känsla att jag kommer att få blodad tand och att denna present kommer att stå mig dyrt… Hahaha!

På eftermiddagen kom släkten över för att beklaga det faktum att jag nu uppnått en hög och aktad ålder. Det dracks skumpa, kaffe, cognac och det smaskades på tårta och pelargonkaka.

Får ta och passa på att tacka för alla fina presenter, blommor och gratulationen.
Det är inte så illa att bli äldre trots allt!
Kvällen avslutades med film, te och mackor innan det var dags att nanna kudden.

Tro det eller jag, men i morse kom jag upp ur sängen utan problem.
Trodde att mina ålderskrämpor skulle göra sig påminda men icke…
Vad skönt det känns att vara en pigg åldring och det är inte så dumt att vara 30 år gammal trots allt.

Dagens låt:

Interpol – Heinrich Maneuver


/TJ Ank.

Friday, September 07, 2007

Trött, men vem bryr sig!

Måste erkänna att jag är lätt bakis idag.
Det hela började med att jag och Vero tog oss varsitt glas rött efter vi varit duktiga och rört på oss lite. Det var underbart att sitta på terrassen i höstsolen och gotta sig med vin och DN.

Runt 19:20 så släpade vi oss ner till Grappa för att fira av Ronge. Det var ett glatt gäng som anslutit sig till Ronges ära. Det beställdes in öl, vin, mat, kaffe och lite mera öl innan det var dags att tänka på refrängen.

Det var väl inte direkt någon höjdare när klockan ringde imorse, men vad gör det när det är fredag och minnena från dagen innan fortfarande värmde.

Ikväll så kommer jag nog hålla mig lugn som en filbunke, om ingen kommer med ett erbjudande jag inte kan motstå vill säga.
Det är "
En natt med anime" på SVT 2 för er som har missat det!
Kan bli en riktigt tung natt med tanke på att det startar 22:25 och slutar 06:35!

Så nu är det bara att ladda upp med popcorn, saft och eventuellt en 2,8:a och invänta första rullen.


Dagens låt:

Michael Andrews - The Artifact and Living

/TJ

Thursday, September 06, 2007

Nej tack vi äter bara grönt!

Denna vecka har varit skapligt tillfredställande.
I måndags fick jag reda på att onsdagens ledningsmöte blev flyttad till tisdagen istället. Panik!
Fick krafsa ihop materialet till mötet på några timmar, men trots det så flöt mötet på okej.
Vi kom överens om nya miljö- och kvalitetsmål, övriga förbättringar m.m.

Det som var trevligast på det mötet var att mitt förslag på firmafest/ kick-off tog emot med öppna armar. Just den punkten behövs på företaget just nu med tanke på att det har varit sjukt stressigt stundtals. Ska bli trevligt att träffas under avslappnade former och på neutral mark. Sedan att dessa fester kan ha en tendens att urarta senare på kvällen är väl bara en bonus. Haha!

Igår kväll så var det äntligen dags för en onsdagsöl igen. Denna gång var det bara Ronge och jag som släpade sig till ”biskopen” för att fukta våra törstiga strupar.

Det var en riktigt trevlig kväll med både allvar och skämt.
Självklart smakade ölen underbart, vad annars.
Håller tummarna att det dyker upp fler tjommar nästa onsdag.

Idag så började dagen med ett ryck!
Det var telefonen som väckte mig. I andra änden av luren stod två stycken hantverkare som ville in och justera våran automatiska persienn som jävlats ett bra tag!

Jävlar, jag som låg kvar i sängen och drömde som bäst! Det tog ett par minuter innan jag fattade att båda jag och Vero försovit oss! Förvirrad släppte jag in hantverkarna som i ett nafs fixade till persiennen.
Det sjuka var ett en av snubbarna var en gammal kompis från förr som jag inte sett på säkert 10 år. Tyvärr så han vi inte med att snacka så mycket innan dom var tvungna att dra vidare.

Jag kom till jobbet runt 09:30 och fick nästan genast sätta mig på ett möte gällande just firmafesten. Mannen som vi hade mötet med avlivade myten om att kräftor är asätare! Do mgillar tydligen växter och andra grönsaker. Känn på den gott folk… Hahaha!

Givetvis hade han även en massa annat intressant att berätta men det tänker jag inte gå inte nu.

Summa summarum:
Denna arbetsvecka har varit helt okej, och jag tror att även helgen kommer att fortsätta i samma spår!

Tänkte även passa på att gratulera Daniel ”Ronge” Kleverman på födelsedagen!
Jag hoppas din dag blir fin-fin! Grattis!

Dagens låt:
Stevie Wonder - Happy Birthday
Nej nu är det dags för mig att sluta svamla en massa skit!
Tjooooooooobers!

/TJ Ankarsson

Monday, September 03, 2007

Matti + Samurai= Sant

Så var man tillbaka på jobbet igen då…

Helgen var av förklarliga skäl väldigt lugn.
Den enda utsvävningen gjordes i fredags då vi blev bjudna på middag hos Maria och Peter.
Tackar så mycket för den goda maten och det trevliga sällskapet!
Utöver middagen så har det väl inte hänt så mycket.

I lördags skjutsade mina föräldrar och deras vänner till busstationen (dom skulle på kryssning), tvättade en hel del kläder och bara tog det lugnt. Skönt med tanke på att den ilande huvudvärken fortfarande gjorde sig påmind då och då.

Söndagen var också väldigt lugn.
Var till Solvik under förmiddagen och tvättade det jag hade kvar sedan dagen innan, åkte även en sväng till Biltema i Västerås. Just trippen till Biltema var rätt spännande. När jag väl kom ut från det nyöppnade ”hygget” så möttes jag av poliser och avspärrningar!
Tydligen hade någon hittat en misstänkt bomb i krokarna varvid snuten spärrade av halva Västerås… kändes det som! Spännande värre, eller hur? Haha!










Söndagskvällens stora nöje var att, med hjälp av en slagborrmaskin, göra hål i väggarna hemma! Vi satte upp lampor m.m. Resultatet blev riktigt bra. Ibland är det bra att sambon är envis och sätter en i arbete. Hahaha!
Avslutade söndagen med att kolla på filmen om Matti… ja ni vet Matti Nykänen, backhopparen. Orkade inte kolla klart på filmen, men det jag såg var både underhållande och väldigt tragiskt. Se dom om ni inte har sett den!


Läs mer om filmen här ;)


Dagens låt:
Scott Matthews – Eyes Wider Than Before



/Tim